İç Pilavlı Dana Kavurma

İç Pilavlı Dana Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

Dana kavurma için;

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

İç pilavı için;

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 afet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı et suyu ( etin haşlamasından artan su)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığından biraz daha az tuz

Sunum için;

  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz

İç Pilavlı Dana Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alalım, üzerine 3-4 su bardağı su koyalım. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan etin suyundan 2 su bardağı et suyunu ayıralım ( 1,5 su bardağı pirinci haşlamak için ve 1/2 su bardağı da eti tekrar kavurup pişirilen lazım olacak)
  3. Etimiz hazır olduğunda pilavımızın da hazır olması için; etler haşlanırken iç pilavımızı yapmaya başlayalım.
  4. Yemek yapmaya başlarken ılık suya koyduğumuz (20-30 dakika bekleyen) pirinçimizi soğuk suyla bir kaç kez yıkayıp süzelim. Sonra tencereye sıvı yağı alalım. Orta ateşte kızdıralım. Evvel dolmalık fıstıkları kahverengileşinceye kadar kavuralım. Küp küp doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Ardından yıkanmış pirinçi ekleyerek 3-4 dakika kavurmaya devam edelim. Üzerine kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber ve tuzunu ekleyelim.
  6. Kenarda hazır tuttuğumuz 1,5 su bardağı haşlama et suyunu pirinçin üzerine ekleyelim. Bir kere karıştıralım. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra en az 30 dakika demlenlenmeye bırakalım.
  8. Pirinç pilavı kenarda beklerken; haşlanan eti denetim edelim. Yumuşadıysa ocaktan alalım ve suyundan süzelim.
  9. Haşlanan etleri tencereye alalım. Biraz kavuralım. Sonra sıvı yağ ve tereyağını ekleyelim. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyelim. Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  10. Kavurma süreci bitince üzerine 1/2 su bardağı et suyunu ek edelim ve kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirelim. Etler pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave edelim. Bira daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  11. Sunum için; demlenen iç pilavı bir kaşe yardımıyla tabağa koyalım. Izgarada tada tavada pişirilmiş yeşil biber ve domates dilimini yerleştirelim. Kavurmayı da koyup, üzerine maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.

İç Pilavlı Dana Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Pilav
Tonbalık Salatası
Kolay Pizza Tarifi
Tavuklu Çin Makarnası
Fırında Etli Patlıcan Tava
Browmi Kek
Hdabla | © 2025 |