İç Bakla Fava

İç Bakla Fava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram iç bakla
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet küçük uzunluk mor soğan

İç Bakla Fava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç baklaları 1 litre su ile haşlıyoruz baklalar suyunu çekenince altını kısıyoruz.
  2. Bir yandan bir adet kuru soğan ve ikili sarımsağımızı zeytinyağı da pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Haşlanmış baklaların üzerine kavurduğumuz soğan ve sarımsakları döküyoruz. (isteğe bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı tahin ekleyebilirsiniz)
  4. Hepsini blenderdan geçiriyoruz.
  5. Uygun bir servis kabına alıp, soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
  6. Servis etmeden birkaç dakika evvel dolaptan çıkardığımız tabağımıza küp küp küçük doğranan mor soğanları ve dereotularını tüm taban üzerine yerleştirip, servise hazır hale getiriyoruz. Hepinize afiyet olsun.

İç Bakla Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Murtuğa
Vanilyalı Pudink Pasta
+5 Ay Bebek Ek Gıda
Yulaf Sütünden Kahve
Tavuklu Sebzeli Pilav
Damla Çikolatalı Pankek
Hdabla | © 2025 |