İç Bakla
İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ayıklanmış iç bakla
- 1 kahve fincanı zeytin yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dilim limon
- Yarım su bardağı sıcak su
İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç baklanın üst katmanını bıçak yardımıyla bir çizik atarak soyalım.
- Zeytinyağda kuru soğanı soteleyelim.
- İç baklayı, tuz ve toz şekeri ilave edelim 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu ve taze soğanı ekleyelim.
- Sıcak suyuda ekleyerek bir dilim limonu tencereye alalım.
- Baklalar taze olduğu için çabucak yumuşuyor dikkatli pişirelim.
- Harika bir lezzet oluyor. Deneyecek olan herkese afiyetle 🌸.
İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













