Ibiza Tatlısı

Ibiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane vanilya

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nutella (isteğe göre)
  • Kremanın üstü için yarım bardağı hindistan cevizi

Dışı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi

Ibiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme kabınızın içine dut, şeker ve unu koyup güzelce karıştırınız. Sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişiriniz.
  2. Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ek ediniz.
  3. Bisküvileri blenderdan geçirip fırın tepsisine yayınız. Üzerlerine pişirmiş olduğunuz muhallebili yavaş yavaş yayarak dökünüz.
  4. Tamamen soğuyuncaya kadar bekletiniz.
  5. Krem şantiyi sütle ve nutella ile çırpınız soğuyan muhallebinin üstüne yayınız.
  6. Hindistan cevizi serpip buzdolabına koyunuz.
  7. 1 gece buzdolabında bekletiniz. Sonra istediğiniz büyüklükte kesip form veriniz.

Ibiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’da Kabuklu Patates
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Kıyır Kıyır Malzemesiz 4 Dörtlük Kurabiye
Tek Tencerede Sebze Yemeği
Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça
Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)
Hdabla | © 2025 |