Hürrem Gözü Tatlısı

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı (200 ml) un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Jölesi için;

  • 1 paket kivi jölesi
  • 1 adet kivi

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Jöleyi yapmak için yaklaşık 2,5 su bardağı kanar suyu bi kaseye döküyoruz ,içerisine bir paket jöleyi ek ederek karıştırıyoruz .
  2. Kaselere paylaştırıyoruz ,üzerlerine dilimlemiş olduğumuz kividen birer dilim ek ediyoruz.
  3. Muhallebisi için tavamıza yağımızı ek ediyoruz ,eriyince bir su bardağı unu ek ederek yaklaşık beş dakika kavuruyoruz.Hafif kokusu çıksın kâfi .
  4. Üzerine sütü ek ediyoruz yeterlice unu eze eze karıştırıyoruz .
  5. Bir bardak şekeri de ek ediyoruz ,muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ek ederek bir iki dakika daha karıştırarak ocağı kapatıyoruz .
  6. 5 dakika kadar blendır tutuyoruz kaselerdeki jölemiz donmuş oluyor muhallebimizi kaselere paylaştırarak ek ediyoruz .
  7. Buzdolabına kaldırıyoruz, biraz dinlenip soğuyunca kasenin kenarlarını kaşıkla hafif açarak tatlının rahat düşmesi için servis tabağına zıt çeviriyoruz. Tatlımız servise hazır. Afiyetler olsun.

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Dereotlu Kıyır Poğaça
5 Kaşık Tatlısı
İstiridye Mantarı Sote
Biberli Ekmek
Airfry’da Kahvaltılık Ekmekler
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet