Hurma Truffe
Hurma Truffe Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ayıklanmış yumuşak hurma ( yumuşak değilse sıcak suda yarım saat beklemiş olmalı )
- 1 su bardağı yulaf unu (çekilmiş yulaf)
- 1 çorba kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
Kaplama için;
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çorba kaşığı mavi haşhaş
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Hurma Truffe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulafları ayıklanmış hurmaları ve fıstık ezmesini rondoya koyup çekiyoruz.
- Karışımı evvel birazcık yoğuruyoruz ele gelecek kıvamı bulsun diye sonra küçük kesim halinde alıp top halini veriyoruz.
- Hepsinin formunu verince üzerine pekmez gezdirip, yarısını hindistan cevizine yarısını mavi haşhaşa bulayıp servis ediyoruz afiyetle 🌸.
Hurma Truffe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










