Hünkarın Beğendiği Alinazik
Hünkarın Beğendiği Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 1 tane büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yedibahar
- Arzuya nazaran kapya ve çarliston biber (ekleyebilirsiniz)
Patlıcan sosu için;
- 4 tane közlenmiş patlıcan
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 diş sarımsak
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hünkarın Beğendiği Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etleri tencereye alıp mühürlüyoruz kendi suyunu salınca üzerine 1,5 su bardağı su koyup kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra bir soğanı rendeleyip içine ekliyoruz etin suyu bitmişse biraz su desteği yapıp soğanlar eriyene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ, salça baharatlar ve tuzu ekliyoruz bir çay bardağı su ekleyerek 1-2 taşım daha kısık ateşte pişiriyoruz.
- Diğer taraftan közlenmiş patlıcanları tahtada bıçakla yeterlice ezme haline getiriyoruz, geniş bir kaba alıp üzerine yoğurt, sarımsak karabiber ve tuzu ekliyoruz karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Ortasını hafif oyup pişirdiğiniz etleri uygun biçimde koyuyoruz.
- Son olarak kızgın tereyağı dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun 📌📌
Hünkarın Beğendiği Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















