Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Eti için:
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
- 1 kg patlıcan
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp çatalla delikler açıp 200 derece fırında közleyelim.
- Tencereye eti alıp üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ağzını kapatıp et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine doğranmış soğan biberleri salça baharat ekleyip sıcak su ek edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Közlenen patlıcanları doğrayıp hazırlayalım.
- Tavaya yağları koyup unu kavuralım.
- Patlıcanları ekleyip karıştıralım.
- Sütü ek edip baharat tuz ekleyelim.
- Servis tabağına altına beğendi üstüne etleri ekleyip servis edelim deneyenlere afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



