Humus

Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı su (gerekirse arttırılır)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağ
  • Pul biber yahut sumak

Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutların kabuğunu soyarsanız kıvamı daha hoş olur kaide değil lakin ben bu türlü tercih ediyorum.
  2. Nohut, tahin, limon suyu, tuz ve kimyon sarımsağı mutfak robotuna koyalım karıştıralım.
  3. Karışım ağır olursa azar azar su koyarak krema kıvamına getirelim.
  4. Kıvam yumuşayınca zeytinyağını ekleyip biraz daha karıştıralım.
  5. Servis tabağını alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim sumak yahut pulbiberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Lezzetinde Tavuk Köfte
Tavada Waffle (Efsane)
Yeşil Erikli Cacık
Frambuazlı Pasta
Sebzeli Kolay Poğaça
Atom Kurabiye (İncir Dolgulu)
Hdabla | © 2025 |