Humus

Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı tahin
- 1 adet limon
- 3 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çar bardağı su(kendi istediğiniz kıvama göre)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kırmızı biber
- Sumak
- İsteğe nazaran pulbiber
Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış kabukları alınmış nohutları robota koyuyoruz.
- İçine başka gereçleri de koyup uygunca geçirelim.
- Kıvam çok katı hayli suyu ve zeytinyağını ekliyoruz.
- Hazır olan humusumuzu tabağa alıp üzerine yağımızı gezdiriyoruz. Afiyet olsun🫰.
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
