Hızlı Pita Ekmeği
Hızlı Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5,5 su bardağı un
Hızlı Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, su ve şekeri karıştırma kabınıza alıp biraz köpürmesini bekleyin. (hızlı mayalandırma tekniği).
- Diğer materyallerinizi de kaba ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru bezelere ayırıp fotoğraftaki boyutlarda açalım daha küçük de olabilir.
- Açıp tepsiye koyduğumuz hamuru en az yarım saat tepside mayalandıralım.
- Mayalanan ekmekleri 200°c fırında 10 dk pişirelim. ❗️benim tanımım yarım ölçüyle yapıldı.
Hızlı Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











