Hızlı Pita Ekmeği

Hızlı Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5,5 su bardağı un

Hızlı Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, su ve şekeri karıştırma kabınıza alıp biraz köpürmesini bekleyin. (hızlı mayalandırma tekniği).
  2. Diğer materyallerinizi de kaba ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru bezelere ayırıp fotoğraftaki boyutlarda açalım daha küçük de olabilir.
  4. Açıp tepsiye koyduğumuz hamuru en az yarım saat tepside mayalandıralım.
  5. Mayalanan ekmekleri 200°c fırında 10 dk pişirelim. ❗️benim tanımım yarım ölçüyle yapıldı.

Hızlı Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça
Kabaklı Tava Böreği
Milföylü Patates Mantısı
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Profiterol
Hdabla | © 2025 |