Hızlı Patlıcan Sarma
Hızlı Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- Sıvı yağ
- 600 gram dana kıyma
- Varsa çok az iç yağ
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Galete unu
- 1 adet yumurta
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Çok az kimyon
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
Hızlı Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzun ince doğrayalım tuzlu suda biraz bekletelim, suyunu süzüp tepsiye yağlı kağıt koyalım üzerine sıvı yağ biraz tuz serpelim patlıcanları dizip biraz daha sıvı yağ tuz sürelim fırça yada elimizle.
- Patlıcanları ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Köftemiz için soğanı sarımsağı rendeyip kıymayı ek edelim çok az galete unu koyalım yumurta yağ ve baharatları ekleyip yumuşak bir kıvam elde edelim.
- Tavada çok az yağda küçük kesimler halinde kızartalım.
- Fırından çıkardığımız patlıcanla kıymayı saralım, tepsiye yada borcama dizelim.
- Salçamızı suyla açalım baharatları ek edip tepsimizde gezdirerek dökelim. Üzerine domates ve biberle süsleyelim.
- Isıtılmış 180 derece fırında domates biber kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hızlı Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









