Hızlı Balon Ekmek

Hızlı Balon Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı çeşme suyu
  • 1 paket (11gr) ınstant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Aldığı kadar un ( sert olmayacak yumuşak bir hamur ayarlayın ununuza göre)

Hızlı Balon Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, maya ,şeker ve tuz yoğurma kabına alınıp bir dk karıştırılır.
  2. Üzerine yağ ve unu yavas yavaş ekleyip güzelce yoğurulur.
  3. Yumurta büyüklüğünde modüller koparıp un yardımıyla tava genişliği yuvarlak açın.
  4. Kızgın tavaya alıp üzeri hafif benek benek olunca çevirelim, şişmeye başlayacaktır, biraz şişince tekrar çevirelim, bir iki çevirip hafif kızarınca alalım.

Hızlı Balon Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) (Videolu)
Çocuklar Sevsin Diye Patates Ve Kabaklı Mücver
Çikolatalı Pasta
Erik Kızılcık Kompostosu
Harika Kupta Tavuk Göğsü
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Hdabla | © 2025 |