Hira Tatlısı
Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Dilerseniz portakal yahut limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı irmik
Dış kaplama için;
- 1 kase irmik
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, yoğurt, sıvı yağı karıştıralım.
- Ardından sırayla un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğuralım.
- Bir fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Şekil verdiğimiz hamurları hepsini tek tek her tarafına deyecek halde irmiğe bulayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 ° fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
- Tatlı fırında pişerken şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri bir tencerede ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Şerbet kaynadıktan 5 dk sonra ocağın altını kapatalım.
- Tatlı soğuk, şerbet birinci sıcağı çıkmış olmalı. Tatlı ile şerbeti buluşturalım. Mümkünse 1 gece değilse en az 4-5 saat dinlendirelim. Tatlımız hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸❤️.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











