Hinkali Gürcü Mantısı
Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım fincan kadar su
Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, yumurta ,su ve tuzu kaba alarak hamurumuzu yoğuralım. Biraz sert olucak.
- İç harç için soğanları ince ince doğrayalım.
- Kıyma, karabiber ,soğan ,tuz ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Hamuru bezelere ayırıp. Merdaneyle ince olacak biçimde açalım.
- İstediğiniz büyüklükte yuvarlak haller çıkaralım. Ben çorba tabağı kullandım.
- İç harcımızdan bir yemek kaşığı alıp hamurun içine katalım.
- Hamuru katlayarak bohça biçiminde kıvıralım.
- Kaynar suda 15 dk haşlayalım. İsterseniz üzerine tereyağında toz biber dökebilirsiniz.
Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












