Hingel (Patatesli Mantı)

Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı un

️İçi için;

  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

️Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağlı toz kırmızıbiber

Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta,su,tuz ve unu karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım.
  2. Hamur çok yumuşak olmayacak biraz sert olsun.
  3. Yoğurulan hamurdan beze yapalım çokça unlayip poşetle buzdolabına kaldıralım. 1 saat kadar bekletelim.
  4. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra su ekleyip haşlayalım.
  5. Haşlanan patatesleri çatalla ezelim.
  6. İncecik doğranmış yada çekilmiş soğanı tavaya alıp kavuralım.
  7. Üzerine patates,tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. Kenara alalım.
  8. Dinlenen hamuru un serperek oklavayla açalım.
  9. Hamur ne ince ne kalın olsun.
  10. Hamuru açtıktan sonra büyük bir çay bardağı ağzıyla yahut kalıpla kesip ortasına patates koyup  yarım ay halinde kapatalım. Unlanmış tepsiye dizelim.
  11. Geri kalan hamuru tekrar yoğurup tıpkı biçimde hamuru bitirelim.
  12. Serin bir yerde bekletelim.
  13. Kaynamış tuzlu suya atalım ve suyun yüzüne çıkıncaya kadar haslayalım çok karıştırmayalım.
  14. Daha sonra süzdürüp soğuk sudan geçirelim.
  15. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında eritilmiş toz kırmızı biber ile servis edelim. Afiyet olsun.

Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Sarma
Doritoslu Salata
Fırında Tavuk Patates
Kolay Az Malzemeli İrmik Helvası
Milföy’den Poğaça
Az Ölçüde Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |