Hingel (Patatesli Mantı)

Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı un
️İçi için;
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
️Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağlı toz kırmızıbiber
Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,su,tuz ve unu karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Hamur çok yumuşak olmayacak biraz sert olsun.
- Yoğurulan hamurdan beze yapalım çokça unlayip poşetle buzdolabına kaldıralım. 1 saat kadar bekletelim.
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra su ekleyip haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri çatalla ezelim.
- İncecik doğranmış yada çekilmiş soğanı tavaya alıp kavuralım.
- Üzerine patates,tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. Kenara alalım.
- Dinlenen hamuru un serperek oklavayla açalım.
- Hamur ne ince ne kalın olsun.
- Hamuru açtıktan sonra büyük bir çay bardağı ağzıyla yahut kalıpla kesip ortasına patates koyup yarım ay halinde kapatalım. Unlanmış tepsiye dizelim.
- Geri kalan hamuru tekrar yoğurup tıpkı biçimde hamuru bitirelim.
- Serin bir yerde bekletelim.
- Kaynamış tuzlu suya atalım ve suyun yüzüne çıkıncaya kadar haslayalım çok karıştırmayalım.
- Daha sonra süzdürüp soğuk sudan geçirelim.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında eritilmiş toz kırmızı biber ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hingel (Patatesli Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








