Hindistan Cevizli Tatlı
Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı artı bir kaşık un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetimiz kaynadıktan sonra bi kaç damla limonumuzu sıkalım onunla da bir dakika felan kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün materyallerimizi karıştırma kabına alalım bi karıştıralım.
- Sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim ununuzun kalitesine nazaran daha çok yada yalnızca iki su bardağı da kullanabilirsiniz.
- Kabartma tozunu da ekleyip bi hoş yoğuralım.
- İstediğiniz şekili verebilirsiniz ben yuvarlak yapıp üzerine bıçağın karşıt tarafı ile çizgiler oluşturdum.
- Tepsiye yağ dökmeyin aslında tatlımız yağlı.
- Şekil verdiğimiz tatlılarımıza evvel yumurta akı sürelim fırça yardımıyla sonra da hindistan cevizi tozu dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180° lik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımızın birinci sıcaklığı geçsin ve biraz daha soğuduktan sonra soğumuş şerbetimizi dökelim.
🥰afiyet olsun🥰.
Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











