Hindistan Cevizli Tatlı

Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı artı bir kaşık un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon

Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetimiz kaynadıktan sonra bi kaç damla limonumuzu sıkalım onunla da bir dakika felan kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç bütün materyallerimizi karıştırma kabına alalım bi karıştıralım.
  3. Sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim ununuzun kalitesine nazaran daha çok yada yalnızca iki su bardağı da kullanabilirsiniz.
  4. Kabartma tozunu da ekleyip bi hoş yoğuralım.
  5. İstediğiniz şekili verebilirsiniz ben yuvarlak yapıp üzerine bıçağın karşıt tarafı ile çizgiler oluşturdum.
  6. Tepsiye yağ dökmeyin aslında tatlımız yağlı.
  7. Şekil verdiğimiz tatlılarımıza evvel yumurta akı sürelim fırça yardımıyla sonra da hindistan cevizi tozu dökelim.
  8. Önceden ısıttığımız 180° lik fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Tatlımızın birinci sıcaklığı geçsin ve biraz daha soğuduktan sonra soğumuş şerbetimizi dökelim.

🥰afiyet olsun🥰.

Hindistan Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza
Spoonful
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek
Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun)
Fırın Sütlaç
Tuzlu Pul Biberli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |