Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı

Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon yarısı

Hamuru için;

  • 150 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta

Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, su ve limonu tencereye alın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika devam kaynatın ve ılımaya bırakın.
  2. Tereyağı, yumurta ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Çatal yardımıyla hafif bastırıp desen yapabilirsiniz. Evvelce ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra üzerini fındık serpiştirin.
  6. Tatlınızı en az 2-3 saat bekletin, sonra servis edin.

Not:Üzeri için istediğiniz süslemeyi kullanabilirsiniz. ben öğütülmüş fındık serptim.

Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Kek
Beyaz Lahana Sarması
Trabzon Gevreği
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek
Susamlı Mini Kurabiye
Hdabla | © 2025 |