Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye

Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kaşar loru (tuzsuz lor)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-2.5 su bardağı kadar)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker

Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lor, sıvı yağ, şeker ve yumurta sarısı şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Hindistan cevizi ek edilerek biraz daha karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu da ek edilerek güzelce yoğrulur. Un denetimli ek edilir. Yumuşak bir hamur olması gerekir.
  4. Hindistan cevizi ile şeker bir kasede karıştırılır.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır avuç içinde yuvarlanır.
  6. Kurabiyenin üstte kalacak kısmı evvel yumurta beyazına sonra da hindistan cevizi ve şeker karışımına bulanır.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  8. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 15-20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Patates
Kahve Yanı Çikolata
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
İştahsız Bebeklerin Bile Bayılacağı İrmikli Tavuk Suyu Çorbası
Tam Kıvamında Revani Tarifi (İftar Özel) (Videolu)
Mayasız Poğaça
Hdabla | © 2025 |