Hindistan Cevizli Kurabiye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağından biraz az pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- ½ su bardağı hindistan cevizi
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- 60 gram beyaz çikolata (benmari yöntemi eritilmiş)
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve esmer şekeri karıştırın.
- Nişasta, hindistan cevizi ve vanilini ekleyin.
- Unu azar azar ek ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında üstü altı hafif kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) denetimli pişirin.
- Ilıyınca evvel beyaz çikolataya sonra hindistan cevizine bulayın.
- Çay saatine şıklık katan, kahve yanına memnunluk getiren kurabiye hazır!.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













