Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta (akı üzerine)
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un denetimi ekleyin
  • Un (cinsine nazaran ölçü değişebilir)

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup karıştırın.
  2. Unu azar azar ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun çok yumuşak olursa kurabiye yağını kusar ve dağılır bu detaya dikkat edin.
  3. Yoğrulan hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayın evvel yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp aralıklı olarak tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin kurabiyeyi tepside soğumaya bırakın nefis kurabiyemiz hazır afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Şeftali Muhallebisi
Peynirli Ve Dereotlu Çörek
Yulaf Dondurma
Porsiyonluk Rulo Pasta
Işıltılı Elmas Kurabiye
Ağızda Dağılan Enfes Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |