Hindistan Cevizli Havuç Rüyası
Hindistan Cevizli Havuç Düşü Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet yumurta
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 çay kaşığı tarçın
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı kırılmış ceviz
- ️1,5 su bardağı un
- ️2 adet iri havuç
Üzeri için;
- ️Pudra şekeri
Hindistan Cevizli Havuç Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak havuçları rendenin iri kısmıyla rendeleyelim, cevizleri de iri olacak formda robottan geçirelim hazır olsunlar.
- Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp, mikserle beyazlaşıp köpükleşene kadar çırpalım. Yumurta ve toz şekeri hoş çırparsanız asla yumurta kokusu olmaz.
- Sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, tarçın ekleyip tekrar çırpalım ve mikserimizle yollarimizi burada ayıralım.
- Havuçları suyunu sıkarak ekleyelim. Mutlaka sulu halde katmayın. Cevizleri, hindistan cevizini ve unu ekleyip spatula ile hamuru söndürmeden aşağıdan üst olacak halde karıştıralım, materyallerimiz bu noktada yeterli karışmalı. Olağan kek hamurlarına nazaran daha sert kıvam hamur olacak panik yapmayın, piştikten sonra yumuşacık oluyor.
- Kek hamurunu kalıba dökelim 160° evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dk pişmeye bırakalım. Fırından fırına hafif mühlet farkı olabilir. Ancak birinci 40 dakika fırını katiyen açmayın, 40 dakika sonrası rengi, ve üzerinin çatlama durumuna nazaran kürdan testi yaparak denetim edebilirsiniz.
- Kekimiz büsbütün soğuduğunda pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Hindistan Cevizli Havuç Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













