Hindistan Cevizli Flan

Hindistan Cevizli Flan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kutu (400gr) ağırlaştırılmış şekerli süt(lait cöncentré sucré)
  • 400 ml süt
  • 100 gr hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta

Karamel için:

  • 160 gr tozşeker

Hindistan Cevizli Flan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir büyük kasenin içerisine,yumurta ve ağırlaştırılmış sütü güzelce karıştırın.
  2. Üzerine döktüğünüz ağırlaştırılmış süt konserve kabını ölçü olarak kullanarak süt ek edin,ardından hindistan cevizini edin ve çırpıcı ile karıştırın. Kenarda bekletin.
  3. Karamel yapılışına geçelim,bir teflon yapışmaz tavaya tozşekeri daima karıştırarak ve rengi karamel olana denk ocakta kısık ateşte denetimli olarak pişirin.
  4. Hemen akabinde karameli uzun kek kalıbına yayın ve hindistan cevizli karışımı karamelin üzerine dökün.
  5. Kek kalıbını borcam tepsinin içerisine yerleştirin ve 2-3 su bardağı su borcamın içine dökün. Kek kalıbının etrafı su ile dolacak.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  7. Üzeri kızaracak ve kürdan testi yaparak denetim edebilirsiniz(kuru olacak).
  8. Buzdolapta 3-4 saat dinlendirin ve pastayı dikkatli olarak zıt çevirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun arkadașlar🥰.

Hindistan Cevizli Flan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi
Tavuklu Bazlama Tarifi (Videolu)
Mercimek Köftesi
Fit Pancarlı Mücver
Karamelli Cheesecake Topları
Kıymalı Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |