Hindistan Cevizli Flan
Hindistan Cevizli Flan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kutu (400gr) ağırlaştırılmış şekerli süt(lait cöncentré sucré)
- 400 ml süt
- 100 gr hindistan cevizi
- 3 adet yumurta
Karamel için:
- 160 gr tozşeker
Hindistan Cevizli Flan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir büyük kasenin içerisine,yumurta ve ağırlaştırılmış sütü güzelce karıştırın.
- Üzerine döktüğünüz ağırlaştırılmış süt konserve kabını ölçü olarak kullanarak süt ek edin,ardından hindistan cevizini edin ve çırpıcı ile karıştırın. Kenarda bekletin.
- Karamel yapılışına geçelim,bir teflon yapışmaz tavaya tozşekeri daima karıştırarak ve rengi karamel olana denk ocakta kısık ateşte denetimli olarak pişirin.
- Hemen akabinde karameli uzun kek kalıbına yayın ve hindistan cevizli karışımı karamelin üzerine dökün.
- Kek kalıbını borcam tepsinin içerisine yerleştirin ve 2-3 su bardağı su borcamın içine dökün. Kek kalıbının etrafı su ile dolacak.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Üzeri kızaracak ve kürdan testi yaparak denetim edebilirsiniz(kuru olacak).
- Buzdolapta 3-4 saat dinlendirin ve pastayı dikkatli olarak zıt çevirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun arkadașlar🥰.
Hindistan Cevizli Flan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









