Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye Tatlı
Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 3,5 su bardağı un
İç gereçleri;
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1,5 çay bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hamuru için yoğurma kabına sırasıyla tüm materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıdın üzerine hamuru koyup üzerine 1 adet yağlı kağıt örtüp merdane yardımı ile hamuru ince bir biçimde açıyoruz.
- Fındık ve hindistan cevizi serpip merdane ile üzerinden geçiyoruz.
- Ben hamuru bıçakla 6 eşit kesime böldüm siz istediğiniz formda hal verebilirsiniz. İnce şeritler halinde kesilmiş hamuru rulo halinde sarıp yağlanmış borcama diziyoruz.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet döküyoruz.
- Bu tatlıyı kurabiye olarak yapmak isterseniz içine bir su bardağı pudra şekeri ekleyebilirsiniz. İnanın o denli de çok hoş olacaktır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













