Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar

Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dişim limon
- 1 paket baklavalık yufka (27 adet kullandım)
- 150 gram tereyağ (eritip köpüğünü alalım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harç için;
- Çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Yada fıstık
Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
- Ardından kaynamaya başlayınca yaklaşık 20 dakıka orta ateşte kaynatalım. (biraz koyu bi şerbet olacak).Ardından soğumaya bırakalım.
- Yufkayı tezgaha alılım.
- Yağları karıştırıp fırçayla sürelim.
- 3 katıda yağlayıp üst üste koyalım.
- İç gerecini üç kısma koyup kenarlarından kapatalım. Rulo halinde sarıp tepsiye dizelim.
- Tüm yufkayı bu biçimde hazırlayalım.
- Kalan yağı üzerine sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlı fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
- Ilıdıktan sonra hindistan cevizine bulayıp servis edelim.Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







