Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Kurabiyenin üzerine;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 80 gram tablet çikolata

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamıza 3 yemek kaşığı ve 1 çay bardağı hindistan cevizi ekleyip kavuruyoruz.
  2. Kavurduğumuz hindistan cevizinin 3 yemek kaşığını hamur için yoğurma kabına alıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine sıvı yağını, yumurtayı margarini alıp ezelim, ezdiğimiz margarinin üzerine pudra şekerini, nişastayı ek edip yoğuralım.
  4. Yoğurduğumuz harcın üzerine unu denetimli bi halde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp biçim verelim.
  6. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıdı serili tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180° alt üst fanlı fırında pembeleşene kadar pişirelim.
  8. Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari metodu erittiğimiz çikolataya bulayıp akabinde kavrulmuş hindistan cevizine bulayalım, sunum tabağımıza alalım.

Afiyetle tüketelim. Çok seveceksiniz, yaparsanız benimle paylaşmayı unutmayııın. 🥳.

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Islak Kek
5. Gün İftar Menüm
Buzluk Pastası (Videolu)
Tatlı Patates Çorbası (Ek Gıda )
Gülüt Kek (Sivas İlimize Ait Muhteşem Bir Tat)
Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Mini Patates
Hdabla | © 2025 |