Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kurabiyenin üzerine;
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 80 gram tablet çikolata
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza 3 yemek kaşığı ve 1 çay bardağı hindistan cevizi ekleyip kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz hindistan cevizinin 3 yemek kaşığını hamur için yoğurma kabına alıyoruz.
- Daha sonra üzerine sıvı yağını, yumurtayı margarini alıp ezelim, ezdiğimiz margarinin üzerine pudra şekerini, nişastayı ek edip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz harcın üzerine unu denetimli bi halde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp biçim verelim.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180° alt üst fanlı fırında pembeleşene kadar pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari metodu erittiğimiz çikolataya bulayıp akabinde kavrulmuş hindistan cevizine bulayalım, sunum tabağımıza alalım.
Afiyetle tüketelim. Çok seveceksiniz, yaparsanız benimle paylaşmayı unutmayııın. 🥳.
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















