Hindistan Cevizi Unlu Pancake

Hindistan Cevizi Unlu Pancake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 2 adet yumurta
- 1/4 (çeyrek) su bardağı süt (ben badem sütü kullandım)
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- Hindistan cevizi yağı (zeytinyağı, sıvı yağı ya da tereyağı)
- İsteğe bağlı çilek
- Muz
- Kivi
- Harras çikolatalı fındık ezmesi
Hindistan Cevizi Unlu Pancake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kaseye kırıp köpürene kadar çırpın.
- Süt, vanilya özü ve balı ekleyip karıştırın.
- Başka bir kasede hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yavaş yavaş öteki kaba ekleyip pütür kalmayana kadar çırpmaya devam edin.
- Teflon tavada hindistan cevizini yağını ısıttıktan sonra yemek kaşığı yardımıyla birer yemek kaşığı hamurdan tavaya dökün.
- Altın rengi ve göz göz olunca gerisini çevirip pişirin.
- Tabağa aldıktan sonra üstüne çilek, muz devir meyvelerinden kesip üzerine harras çikolatalı fındık ezmesinden 1 tatlı kaşığı akıtıp servise hazır hale getirin. Afiyet olsun! ❤️.
Hindistan Cevizi Unlu Pancake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
