Hindi Tandır

Hindi Tandır Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çokça hindi alt but
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soyulmuş soğan

Hindi Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye (teflon) tereyağını alıp, düzgünce kızdıralım.
  2. Üzerine hindileri yatıralım.
  3. 15 dakika boyunca gerili önlü orta ateşte mühürleyelim.
  4. Hafifçe üzeri kızaran etlerimizin ortasına bir bütün soğan yerleştirelim.
  5. Üstüne 1 bardak su koyalım, tuzu ekleyelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp, mum ışığı alevinde pişmeye bırakalım. Fevkalade lezzetli tandır hazır. Afiyet olsun.

Hindi Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çiçeği Dolması (Buzluk İçin)
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta
Patlıcanlı Yoğurtlu Tahinli Meze
Domates Soslu Karidesli Makarna
Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği)
Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu)
Hdabla | © 2025 |