Hindi Tandır
Hindi Tandır Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo çokça hindi alt but
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet soyulmuş soğan
Hindi Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye (teflon) tereyağını alıp, düzgünce kızdıralım.
- Üzerine hindileri yatıralım.
- 15 dakika boyunca gerili önlü orta ateşte mühürleyelim.
- Hafifçe üzeri kızaran etlerimizin ortasına bir bütün soğan yerleştirelim.
- Üstüne 1 bardak su koyalım, tuzu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp, mum ışığı alevinde pişmeye bırakalım. Fevkalade lezzetli tandır hazır. Afiyet olsun.
Hindi Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







