Hindi Şiş

Hindi Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 3 adet soğan
Sebzeleri baharatlamak için;
- 1 çay kaşığı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 paket hindi hindi
Marine için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
Hindi Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hindilerimizi marineleyelim.
- Derim bi kaseye alıp marina gereçlerini ek edip güzelce karıştıralım.
- Streç flimle kapatıp buz dolabında yarım saat dinlendirelim.
- Patatesleri doğrayıp baharatlayıp tepsiye dizelim.
- Soğanlarıda ek edip baharatlayıp biraz sıvı yağ gezdirelim üzerlerine.
- Hindileri şişe dizip ortalarına domates ve biber ekleyip tepsiye dizelim.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Hindi Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


