Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı

Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram hindi göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 5-6 adet mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1,5 yemek salça
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar su
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kül biçiminde doğranmış hindi göğsünü ısıtılmış yağsız tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ardından tavaya zeytinyağ ile birlikte küp formunda doğranmış (küçük kesimler şeklinde) zerzevatları ek edip 4-5 dk kavurun.
- Üzerine mantarları ve bezelyeleri ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
- İçerisine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Son olarak yıkanmış arpa şehriyeyi ekleyip üzerini geçecek kadar suyu ve baharatlarını ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Tek tencerede yapılabilecek en kolay ve lezzetli pilav tanımım sizlerle deneyeceklere afiyet olsun ♨️.
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










