Herse (Keşkek)

Herse (Keşkek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 köy tavuğu
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı

Herse (Keşkek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı bir gün evvelce ılık su ile ıslatın.
  2. Köy tavuğunu düdüklü de pişirelim.
  3. Pişen tavuğu düdüklüden çıkartıp didiklerken bu ortada birebir suya buğdayı koyup tavuğun suyunda düdüklüde bir hoş pişiriyoruz.
  4. Pişen buğdayın üzerine didiklediğimiz tavuğu döküp ikisini bir arada dövüyoruz.
  5. Sakız kıvamına gelince bırakıyoruz.
  6. Üzerine tereyağ döküyoruz.Afiyet olsun.

Herse (Keşkek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Çökertme Kebabı
Kıymalı Börek
Etimekli Salata
Sütlü Kahve
Hdabla | © 2025 |