Hengel Tarifi
Hengel Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı su (hamurunuza nazaran artırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un (hamurunuz kıvamı alana kadar)
Üzeri için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Hengel Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamur için unu, tuzu kaba alalım.
- Yavaş yavaş suyu ekleyelim elimizlede karıştıralım, hafif yumuşak olsun ,sonra 5 dakika dinlendirelim.
- Sonra bezeye un atarak açalım.
- Oklavaya dolayıp keselim.
- Önceden suyunu ısıttığımız tencere kare halinde kestiğimiz hamurları atalım.
- Suda haşlayalım ,suyunu üstüne çıktıktan sonra sudan çıkaralım, servis tabaklarına alalım.
- Ben hepsini tepsiye koydum fotoğrafta gördüğünüz üzere.
- Üstüne hazırladığımız yoğurt ve yağı dökelim afiyet olsun 🫶🏻.
Hengel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









