Hengel Tarifi

Hengel Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı su (hamurunuza nazaran artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (hamurunuz kıvamı alana kadar)

Üzeri için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Hengel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamur için unu, tuzu kaba alalım.
  2. Yavaş yavaş suyu ekleyelim  elimizlede karıştıralım, hafif yumuşak olsun ,sonra 5 dakika dinlendirelim.
  3. Sonra bezeye un atarak açalım.
  4. Oklavaya dolayıp keselim.
  5. Önceden suyunu ısıttığımız tencere kare halinde kestiğimiz hamurları atalım.
  6. Suda haşlayalım ,suyunu üstüne çıktıktan sonra sudan çıkaralım, servis tabaklarına alalım.
  7. Ben hepsini tepsiye koydum fotoğrafta gördüğünüz üzere.
  8. Üstüne hazırladığımız yoğurt ve yağı dökelim afiyet olsun 🫶🏻.

Hengel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Ezogelin Çorbası
Berliner (Frambuaz Soslu)
Doğum Günü Pastası
Mangolu Chicken Curry
Garnitürlü Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |