Helva

Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt (1 su bardağı süt 1 su bardağı su da olabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler 1,5 su bardağı koyabilir)

En son koyulacak;

  • 2 yemek kaşığı tahin

Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve zeytinyağını helvayı kavuracağınız kaba koyun.
  2. Yağ eriyip ısınınca irmik ve unu ek edin.
  3. (yaklaşık 20-25 dk kavrulacak) helvanın rengi kahverengi bir renk alana kadar kavurun.
  4. Fotoğraflardan rengini anlayabilirsiniz.
  5. Helva kavrulurken, sütü ısıtıp şekeri eritin ve kavrulan helvaya yavaş yavaş ek edin.
  6. Sütü düzgünce çekince tahini ek edip, karıştırın.
  7. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
  8. Arasına dondurma koyarak ta servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Kurabiye
Et Haşlamam
Sulu Köfte Patates
Kaburgalı Kuru Dolma
Şekerpare
Oreo Krema Dolgulu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |