Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tarifi
Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Harcı için gereçler:
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yufkalar için materyaller:
- 6 adet hazır yufka
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
Yufkanın üzeri için materyaller:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 adet patatesi düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika haşlayın.
- Haşlanan patatesleri soğutup, soyun ve rendeleyin.
- Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökün, üzerine 2 adet doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekle, karıştırın.
- Sonra rendelenmiş patatesleri tavaya ekleyip karıştır, harcı kenara alın.
- 6 adet yufkayı tek tek açın.
- Her bir yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirerek yayın.
- Yufkanın bir kenarını yavaşça katlayarak hazırladığın patatesli harçtan ekleyin.
- Yufkayı rulo formunda sar ve istersen gül böreği üzere kendi etrafında döndürerek hal verin.
- Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Küçük bir kasede 1 yumurta ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın.
- Bu karışımı böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Son olarak üzerlerine çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler altı üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun!.
Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












