Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tarifi

Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Harcı için gereçler:

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yufkalar için materyaller:

  • 6 adet hazır yufka
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)

Yufkanın üzeri için materyaller:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet patatesi düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri soğutup, soyun ve rendeleyin.
  3. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökün, üzerine 2 adet doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekle, karıştırın.
  5. Sonra rendelenmiş patatesleri tavaya ekleyip karıştır, harcı kenara alın.
  6. 6 adet yufkayı tek tek açın.
  7. Her bir yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirerek yayın.
  8. Yufkanın bir kenarını yavaşça katlayarak hazırladığın patatesli harçtan ekleyin.
  9. Yufkayı rulo formunda sar ve istersen gül böreği üzere kendi etrafında döndürerek hal verin.
  10. Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  11. Küçük bir kasede 1 yumurta ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın.
  12. Bu karışımı böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  13. Son olarak üzerlerine çörek otu serpiştirin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler altı üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun!.

Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yumuşacık Köfte
Çıtır Börek
Kahveli Bisküvili Enfes Kurabiye
Padişah Kavuğu
Muhallebili Kemalpaşa
Tavuklu Güveç
Hdabla | © 2025 |