Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek
Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gram haşhaş ezmesi
- 1 çay fincanı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam toz şeker
Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşhaş ,şeker ,sıvı yağ ve suyu bir kapta homojen olaba ladar karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serip üzerine reaimde gösterdiğim üzere her yerine haşhaşlı sosu sürün.
- Ortadan ikiye kesip içten dışa gerçek yuvarlayın.
- İlk parçayı gül böreği yapar üzere sarıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirin.
- Daha sonra tüm yufkalar için tıpkı süreci yapıp sardığımız gül böreğinin üzerine sarın.
- En son olarak yumurta sarısını sürüp üzerine şeker serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















