Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği

Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 büyük yufka
  • 2 su bardağı (400 ml) su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)

İçi için;

  • 400 gram peynir (ben köy peyniri kullandım, hertürlü istediüiniz iç harç olabilir,patates, ıspanak vb)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı karışım için geniş ve çukur bir kaba su, sıvı yağ ve yumurtaları (1 adedinin sarısını ayırın) ekleyip çatalla yeterlice çırpın.
  2. Peynirleri rendeleyip bir tabağa alın.
  3. Fırın tepsisini yağlayın.
  4. Yağlanmış tepsiye yufkalardan birini bütün halinde kenarları dışarı sarkacak formda yerleştirin.
  5. Kalan yufkalardan 1 adedini elinizle gelişi hoş bölüp sıvı karışıma batırarak çabucak tepsiye yerleştirin (burada karışım içinde çok bekletmeden her yeri ıslanacak biçimde iki elinizle batırmalısınız. Birde içerisinde çok bekletmeden yerleştirin yoksa parçalanır. )
  6. Bu süreci 1 yufkayı bitirene kadar yapın tepsinin içini büsbütün kaplasın.
  7. Üzerine peynirin 3te birini serpin.
  8. Kalan 2 yufkayı da tıpkı süreci uygulayarak yapın.
  9. En son kalan peyniri de serpiştirin.
  10. Sıvı karışımdan kalani en alttaki yufanın sarkan kesimlerini yerleştirirken arlaarına sürerek üzerini kapatın.
  11. En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve şayet sıvı karışımdan kalmışsa ikisini birleştirip karıştırın ve üzerine sürün.
  12. Bıçakla dilimleyip isteğe nazaran susam ve çörekotu serperek evvelce ısıtılmış 200 derece turbo fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirin çıtır böreğimiz servise hazır. Sıcak servis yapın afiyet olsun. 😋.

Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pide Tarifi
Patates Kızartması
Döner Ekmeği
Un Çorbası
Tiramisu
Enfes Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |