Hazır Yufkadan Su Böreği
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet taze yufka
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Kaşar peyniri (taze peynir de olur karıştırıp kullandım)
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,sütü ve sıvı yağını geniş bir kaba alıp kapıştıralım sosumuzu hazırlayalım.
- Tepsimizi yağlayalım 1 adet yufkayı bölmeden tepsiye serelim üzerine 2. Yufkayı bölerek hazırladığımız sosa bulayıp yufkayı dizemeye başlayalım.
- İlk sıraya iç harcınbirazını koyabiliriz ben taze peynir ve kaşar peynirini karıştırıp koydum(rendelenmiş).
- Peynirleri serptikten sonra 2 tane yufkayıda sosa bulayıp tepsıye düzüyoruz ve tekrardan kalan iç harcıda koyuyoruz kalan yufkalarıda tıpkı biçimde sosa bulayıp düzüyoruz tepsının kenarlarında kalan yufkalarla böreğin üzerini kapatıp kalan sosu üzerine gezdiriyoruz istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst (fansız) ayarda pişiriyoruz maalesef dakika tutmadım (fırını açmıyoruz çatal vs batırmıyoruz böreğimizin kabarmasını önlememek için).
- Fırından çıkan böreğin üzerini kapatıyoruz bir tepsi yardımıyla üstünün kuru olmaması için 1 2 dakika kapalı kalsa kâfi afiyet olsun :).
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










