Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

İç materyali;

  • 5 tane patates
  • 3 tane soğan
  • 7 kısım maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç materyallerimizi hazırlıyoruz patatesi tencereye alıyoruz ,ardında su ekliyoruz ocağın üstüne koyup haşlıyoruz.
  2. Patates haşlanana dek o sırada soğanlarımızı doğruyoruz.
  3. Doğradığımız soğanları ocağa aldığımız tavaya alıp ölüşene kadar kavuruyoruz, üzerine tuz ve baharatları ekliyoruz ,tavamızın altını kapatıyoruz.
  4. Ocakta haşlanan patateslerimizi alıp soyup doğruyoruz, hazırladığımız harcın üzerine döküyoruz ,birlikte harmanlayarak yapıyoruz.
  5. Yufkamızı tavaya alıp yufkamızın etrafından biraz keserek orta kısma koyalım ,harcı içine koyup kapatalım tavayı ocağa alıp kızartalım.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Köfte
Magnolia Tarifi
Taze Fasülye Kavurması
Köfteli Patlıcan Sarma
Fırında Tavuk Patates
Sucuklu Kuru Fasulye
Hdabla | © 2025 |