Hazır Yufkadan Patatesli Börek
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
İç materyali;
- 5 tane patates
- 3 tane soğan
- 7 kısım maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç materyallerimizi hazırlıyoruz patatesi tencereye alıyoruz ,ardında su ekliyoruz ocağın üstüne koyup haşlıyoruz.
- Patates haşlanana dek o sırada soğanlarımızı doğruyoruz.
- Doğradığımız soğanları ocağa aldığımız tavaya alıp ölüşene kadar kavuruyoruz, üzerine tuz ve baharatları ekliyoruz ,tavamızın altını kapatıyoruz.
- Ocakta haşlanan patateslerimizi alıp soyup doğruyoruz, hazırladığımız harcın üzerine döküyoruz ,birlikte harmanlayarak yapıyoruz.
- Yufkamızı tavaya alıp yufkamızın etrafından biraz keserek orta kısma koyalım ,harcı içine koyup kapatalım tavayı ocağa alıp kızartalım.
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








