Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği
Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka (yufkalarınız el açması olursa daha lezzetli olacaktır)
İç harcı için:
- 300-350 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Biraz ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
Yufkaları ıslatmak için sos:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için ayrıyeten;
- 1 adet yumurta sarısı
- İsteğe nazaran susam/çörek otu
Dilerseniz sosuna;
- 1 paket kabartma tozu (dışı çıtır ve daha çok kabarmış olur)
Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; tavaya yağı alıp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra isterseniz maydanoz ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Sosu için; kabartma tozu(isteğe bağlı) süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede karıştırın.
- Her yufkayı düz bir tabana serin. Üzerine sostan sürün. Yufkayı ortadan ikiye katlayarak yarım daire elde edin. Tekrar sos sürün.
- Geniş kenarına kıymalı harçtan serpin ve rulo biçiminde sarın. Ruloyu kendi etrafında dolayarak gül böreği biçiminde sarın yahut tepsiye spiral halinde yerleştirin. (dilerseniz her yufkayı sardıktan sonra üçe-kesecek halde dolama ruloları yapabilirsiniz)
- Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam yahut çörek otu serpin. Evvelden ısıtılmış 180-190°c fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.
Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






