Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek

Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka
  • 1 tane soğan
  • 400 gram kıyma
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Panesi için;

  • Galeta unu
  • Yumurta

Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları doğrayıp ocakta pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Soğanlar olunca kıymamızı ekleyelim.
  3. Tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyelim. Pişince ocaktan alalım.
  4. Yufkaları evvel dörde bölüp, böldüğümüz üçgenleri de yarıya bölelim.
  5. Pişen kıyma harcımızı yufkalarımıza şerit halinde koyalım.
  6. Kenarlarından katlayarak saralım.
  7. Ucunu birazcık suya batırıp yapıştıralım.
  8. Tavamızı ocağa alıp içerisine kızartacak kadar yağ koyalım (az az koyalım yağını bittikçe başkalarını kızartmak için yeniden ekleyelim)
  9. Yumurtayı geniş bir kaba kıralım.
  10. Galeta ununu geniş bir kaba koyalım.
  11. Hazırladığımız börekleri evvel yumurtayla kaplayıp sonra galeta ile bulayalım.
  12. Tavamızın içine atalım. Artlı önlü kızartalım. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiyesi
Balık
Üzüm Reçeli
Profiterol
Şakşuka
Tahin Pekmezli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |