Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane hazır yufka
- 1 tane soğan
- 400 gram kıyma
- Yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Panesi için;
- Galeta unu
- Yumurta
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları doğrayıp ocakta pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğanlar olunca kıymamızı ekleyelim.
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyelim. Pişince ocaktan alalım.
- Yufkaları evvel dörde bölüp, böldüğümüz üçgenleri de yarıya bölelim.
- Pişen kıyma harcımızı yufkalarımıza şerit halinde koyalım.
- Kenarlarından katlayarak saralım.
- Ucunu birazcık suya batırıp yapıştıralım.
- Tavamızı ocağa alıp içerisine kızartacak kadar yağ koyalım (az az koyalım yağını bittikçe başkalarını kızartmak için yeniden ekleyelim)
- Yumurtayı geniş bir kaba kıralım.
- Galeta ununu geniş bir kaba koyalım.
- Hazırladığımız börekleri evvel yumurtayla kaplayıp sonra galeta ile bulayalım.
- Tavamızın içine atalım. Artlı önlü kızartalım. Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









