Hazır Çiğ Köfte Tarifi

Hazır Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı kaynamış su
- 3 haşlanmış patates (isteğe nazaran koyulmayabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates konservesi
- Çiğ köfte baharatı 1 çay kaşığı (varsa)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi (ekşinizin sertliğini nazaran ayarlayın)
- 1 adet limonun yarısı
Hazır Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru yoğurma tepsisine alıyoruz üzerine kaynamış suyu ek edip karıştırıyoruz üzerini bir tepsi ile örtüp şişmesini bekliyoruz.
- Bu sırada sumak isot ve ekşiyi yarım çay bardağı yağın içine atıp bekletiyoruz.
- Sonra şişen bulgura bütün materyalleri ekliyoruz üzerine yarım limonu da sıkıyoruz gereçleri 10 dk birbirine yedirdikten sonra küp buzlarla 35 40 dk yoğuruyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra bardaktaki karışımlı yağı da çiğ köftenin üzerine döküyoruz 15 20 dk yoğuruyoruz yağ gereksinim duyulursa biraz daha ekleyip 5 dk daha yoğuruyoruz, çiğ köfteyi tepsiye yayıyoruz. Üzerini poşetle örtüp 10 15 dk dolapta dinlendirelim.
- Sonrasında servis için elinizle sıkma yaparak servis edebilirsiniz varsa eldivenle sıkın biçimi daha hoş çıkıyor.
Hazır Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










