Haydari Mezesi

Haydari Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 kalıp beyaz peynir (200gr)
  • ️6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • ️1 tutam dereotu
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 tatlı kaşığı nane

Haydari Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle beyaz peynirini bir çatal ile ezelim. Yoğurdu, sarımsak, tuz ve dereotunun ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  2. Bir tavada tereyağ eritelim, naneyi ekleyip kavuralım.
  3. Yoğurdun için dökelim. 1-2 saat buzdolabına kaldıralım.
  4. Servis tabağına aldığınız haydari’yi dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Haydari Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Bütün Tavuk
Karpuz Limonata
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Tam Kıvamında Sütlü Helva
Kahvaltılık Sos (Avokadolu)
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |