Haydari Mezesi

Haydari Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 kalıp beyaz peynir (200gr)
- ️6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- ️1 tutam dereotu
- ️1 çay kaşığı tuz
- ️1 diş sarımsak
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 tatlı kaşığı nane
Haydari Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle beyaz peynirini bir çatal ile ezelim. Yoğurdu, sarımsak, tuz ve dereotunun ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Bir tavada tereyağ eritelim, naneyi ekleyip kavuralım.
- Yoğurdun için dökelim. 1-2 saat buzdolabına kaldıralım.
- Servis tabağına aldığınız haydari’yi dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Haydari Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







