Havuçlu Yulaf Lapası

Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 200 ml süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 20g kuru meyve (ben cranberry kullandım)
  • 2 tüm ceviz

Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç rendelenir.
  2. Bir tencerenin içine; süt, yulaf, rende havuç, tarçın ve kuru meyveler eklenerek ocağa alınır.
  3. 5-6 dakika kadar kıvam alıp lapa haline gelene kadar kaynatılır ve ocaktan alınır.
  4. Sıcak olarak servis edilir, ben servisten evvel üzerine biraz ceviz ekledim.

Çok pratik ve lezzetli. Sağlıklı beslenmek bu kadar kolay aslında, afiyet olsun 🌸.

Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Kabak Mücver
Pastane Kuru Pastası
Meyveli Pasta Tarifi
Bazlama
Soğan Dolması Tarifi
Simit Poğaça
Hdabla | © 2024 |