Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 2 adet büyük ya da 3 adet orta uzunluk havuç rendelenmiş

Üzeri için; (bu kısım isteğe bağlı)

  • 1 paket labne peynir (180 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı (30 gr) oda ısısında tereyağ

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurtaları şeker ve vanilya ile birlikte 5 dk boyunca çırpalım.
  2. Ardından yağ ve süt ekleyelim. 1-2 tıp karıştıralım.
  3. Sonra un, kabartma tozu ve tarçın ekleyip birkaç dk pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. En son ceviz ve havucu ek edip spatula ile karıştıralım.
  5. Yağlayıp çok az unladığımız kalıbımıza harcımızı döküp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
  6. Bu sırada üzeri için gereken gereçleri bir kapta mikser ile çırpalım. Buzdolabında bekletelim.
  7. Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine peynirli kremayı sürelim.
  8. İsteğe bağlı havuç ve cevizlerle süsleyelim. Afiyet olsun 🥰.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması
Muzlu Çilekli Milkshake
Ramazan Pidesi
Ramazana Özel Gül Tatlım
Kahve Yanı İkramlık Toplar
Kıymalı Kabak Yemeği (Ama Bildiğin Gibi Değil)
Hdabla | © 2025 |