Havuçlu Tarçınlı Kek
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 2 adet büyük ya da 3 adet orta uzunluk havuç rendelenmiş
Üzeri için; (bu kısım isteğe bağlı)
- 1 paket labne peynir (180 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı (30 gr) oda ısısında tereyağ
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurtaları şeker ve vanilya ile birlikte 5 dk boyunca çırpalım.
- Ardından yağ ve süt ekleyelim. 1-2 tıp karıştıralım.
- Sonra un, kabartma tozu ve tarçın ekleyip birkaç dk pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- En son ceviz ve havucu ek edip spatula ile karıştıralım.
- Yağlayıp çok az unladığımız kalıbımıza harcımızı döküp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
- Bu sırada üzeri için gereken gereçleri bir kapta mikser ile çırpalım. Buzdolabında bekletelim.
- Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine peynirli kremayı sürelim.
- İsteğe bağlı havuç ve cevizlerle süsleyelim. Afiyet olsun 🥰.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







