Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 paket (20 gr) kabartma tozu
  • 2 paket (10 gr) vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kek kalını yağlamak için)

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurtaları ve toz şekeri bir kapta mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpalım. Karışımın beyaza yakın köpük köpük olması ülküdür.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük süratte çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao tarçını eleyerek ekleyelim. Homojen bir karışım elde eden kadar karıştıralım.
  4. Arkasından rendelenmiş havuç ile çekilmiş cevizi de ekleyip bir spatula yahut tahta kaşık ile karıştıralım.
  5. Karışım hazır hale gelince kek kalıbını tereyağı işe yağlayalım. Karışımı kek kalıbına dökelim.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
  7. Kekin pişip pişmediğini uzun kürdan yardımıyla denetim edelim. Kürdan keke batırılıp çıkarılır, pak çıkarda pişmiş demektir.
  8. Pişen keki kalıptan çıkaralım. Biraz dinlendikten (ılıdıktan) sonra dilimleyip servis edelim. Üzerine pudra şekeri serpebiliriz. Afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Kuru Fasülye
Kakaolu Islak Kurabiye
Un Helvası
Orman Meyveli Pankek
Kıymalı Pide
Patatesli Doyurucu Salata
Hdabla | © 2025 |