Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığından az karbonat
  • 2-2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2-3 adet küçük havuç
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuçları yıkayıp rendeleyelim ve cevizleri ayıklayıp rondoda çekelim.
  2. Yumurta,şeker ve şekerli vanilini bi kaba alalım ve köpürene kadar çırpalım.
  3. Yağ ve sütü ekleyelim biraz daha çırpalım.
  4. Unu eleyerek ve denetimli biçimde ekleyelim.
  5. En son üzerine kabartma tozu ve karbonatı ekleyip güzelce çırpalım.
  6. Ceviz,havuç ve tarçını ekleyip bi spatula ile güzelce karıştırılarım. (havuçların suyunu sıkıp o denli ekleyelim. ).
  7. Yağladığımız kek kalıbına harcı dökelim ve evvelden 170 derecede ısıtılan fırına kekimizi pişmeye gönderelim. (dereceler fırından fırına değişiklik gösterebilir fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)ben üzerine susam attım kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  8. 40-45 dk pişirelim,ilk 30 dk fırının kapağını açmayalım güzelce kabarsın.
  9. Pişen keki soğumaya bırakalım güzelce soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım,kek düzgün halde çıkacaktır. Şimdiden afiyet olsuunnn 👉🏻👈🏻🦋.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Besleyici Noodle
Zencefilli Shot
Kısır
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Ezme Turşu
Sütlü Taze Soğan Kavurması
Hdabla | © 2025 |