Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığından az karbonat
- 2-2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2-3 adet küçük havuç
- 1 silme yemek kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel havuçları yıkayıp rendeleyelim ve cevizleri ayıklayıp rondoda çekelim.
- Yumurta,şeker ve şekerli vanilini bi kaba alalım ve köpürene kadar çırpalım.
- Yağ ve sütü ekleyelim biraz daha çırpalım.
- Unu eleyerek ve denetimli biçimde ekleyelim.
- En son üzerine kabartma tozu ve karbonatı ekleyip güzelce çırpalım.
- Ceviz,havuç ve tarçını ekleyip bi spatula ile güzelce karıştırılarım. (havuçların suyunu sıkıp o denli ekleyelim. ).
- Yağladığımız kek kalıbına harcı dökelim ve evvelden 170 derecede ısıtılan fırına kekimizi pişmeye gönderelim. (dereceler fırından fırına değişiklik gösterebilir fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)ben üzerine susam attım kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- 40-45 dk pişirelim,ilk 30 dk fırının kapağını açmayalım güzelce kabarsın.
- Pişen keki soğumaya bırakalım güzelce soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım,kek düzgün halde çıkacaktır. Şimdiden afiyet olsuunnn 👉🏻👈🏻🦋.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











