Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kadar ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sonra sütü, şekeri ve yağı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz fakat artık elimizle yavaşça karıştıralım blendır ile devam edersek kekimiz kabarmayabilir sonra havuç tarçın ve ceviz ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu vanilya be unu da ekledikten sonra düzgünce yediriyoruz harca yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirmeye uğurluyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


