Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kadar ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra sütü, şekeri ve yağı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz fakat artık elimizle yavaşça karıştıralım blendır ile devam edersek kekimiz kabarmayabilir sonra havuç tarçın ve ceviz ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozu vanilya be unu da ekledikten sonra düzgünce yediriyoruz harca yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirmeye uğurluyoruz. Afiyet olsun.

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Videolu)
Doyurucu Lebeniye Çorbası
Mantar Sote
Vişne Soslu Muhallebi
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Hatay Kısırı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet