Havuçlu Sonbahar Keki

Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 su bardağından (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için: (frosting)
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Sıvı yağını ekleyin karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyin.
- Rendelenmiş havucu da ek edip hepsini karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk kadar pişirin.
- Kek pişerken frostingi için; pudra şekerine labne peyniri ve oda ısısındaki tereyağını ekleyip hepsini yeterlice karıştırarak krema haline getirin.
- Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıktıktan sonra güzelce soğuduğunda kremayı üzerine dökün.
- Ben ceviz ve tarçınla süsledim.
Afiyet olsun!! 🌝🧡.
Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







