Havuçlu Sonbahar Keki

Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağından (bir parmak eksik) sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için: (frosting)

  • 200 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sıvı yağını ekleyin karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyin.
  4. Rendelenmiş havucu da ek edip hepsini karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk kadar pişirin.
  7. Kek pişerken frostingi için; pudra şekerine labne peyniri ve oda ısısındaki tereyağını ekleyip hepsini yeterlice karıştırarak krema haline getirin.
  8. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  9. Kek fırından çıktıktan sonra güzelce soğuduğunda kremayı üzerine dökün.
  10. Ben ceviz ve tarçınla süsledim.

Afiyet olsun!! 🌝🧡.

Havuçlu Sonbahar Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta
Yaz Sıcağına Birebir Ev Yapımı Dondurma Tarifi (Videolu)
Mis Gibi Sosuyla Arnavutköy Salatası
Un Kurabiyesi
Kar Topu (Bayat Kek Ve Bisküvi Değerlendirme)
Hdabla | © 2024 |