Havuçlu Şehriye Çorbası

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 litre sıcak su
- Bir tutam maydanoz
Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenen havuçlar sıvı yağ alınmış tencerede düzgünce kavrulur.
- Kavrulan havuçların üzerine ezilmiş sarımsak, tereyağ, un eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir ve suyu eklenir.
- Su fokurdayınca şehriye eklenir, tuz eklenir, limon suyu eklenir.
- Çorbamız pişince altı kapatılır, kıyılmış maydanoz eklenir ve servise hazır 🌹.
Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







