Havuçlu Şehriye Çorbası

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 litre sıcak su
  • Bir tutam maydanoz

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenen havuçlar sıvı yağ alınmış tencerede düzgünce kavrulur.
  2. Kavrulan havuçların üzerine ezilmiş sarımsak, tereyağ, un eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir ve suyu eklenir.
  3. Su fokurdayınca şehriye eklenir, tuz eklenir, limon suyu eklenir.
  4. Çorbamız pişince altı kapatılır, kıyılmış maydanoz eklenir ve servise hazır 🌹.

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)
El Açması Patatesli Börek
Erik Kızılcık Kompostosu
Diyet Pizza (Yulaflı)
Etli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet