Havuçlu Sebze Çorbası

Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Evde varsa 1 çay bardağı kadar doğal etsuyu yada tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yoksa sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam maydanoz/dereotu
  • 1 çay kaşığı silme zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Damak zevkinize nazaran kendiniz suyu biraz daha arttırabilirsiniz

Acı yağ sosu için;

  • 2 yahut 3 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı acı yoksa tatlı toz biber

Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulur küp küp doğranır.
  2. Ağzı kapalı bir tencerede az suda haşlanır. (iyi su kullanalım patatesleri daha sonra suyuyla birlikte öteki tencereye aktaracağız ona nazaran öteki tencere biraz daha büyük olsun. ).
  3. Soğan sarımsak birlikte rondodan çekilir. Yada minik minik yemeklik doğranır.
  4. Havuçlar soyulur rendenin küçük tarafıyla rendelenir.
  5. Maydanoz ve yahut dereotu ince ince kıyılarak hazırlanır.
  6. Ayrı bir tencerede sıvı yağ soğan sarımsak az sotelenip soğanların azıcık rengi dönünce havuçlar eklenir.
  7. Havuçların rengi açılıp pistiklerinde patatesler suyuyla bu tencereye aktarılır.
  8. Etsuyu yahut tavuk suyu ,zerdeçal, tuz, karabiber eklenir.
  9. Blenderin çubuk ucuyla iri tane kalmayacak kadar çekilir.
  10. Bu noktada kıvamı koyu sevmeyenler kendi ayarına nazaran yeteri kadar sıcak su ek edebilir.
  11. Çorbanın kıvamı bebek mamasından az daha sulu olacak biçimde ayarlanır. (süzme mercimek çorbası ayarında olacak).
  12. Üzerine nane ,ince kıyılmış dereotu ve yahut maydanoz eklenip karıştırılır.
  13. Arzu eden taze otları servis sırasında da ekleyebilir.
  14. Acı sos istemeyenler öteki bir tavada sade tereyağ yakıp direk tencereye ek edebilir.
  15. Acı sos yapacak olanlar tereyağını bir tavada az eritip içine toz biber ve pul biber ekleyip yağı azıcık kızdırıyoruz.
  16. Sofrada kaselerin üzerine ekleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Tam Kıvamında Sütlü Helva
Donut
Krep Pizza
Soğan Mezesi
Yoğurtlu Çıtır Kabak
Hdabla | © 2025 |