Havuçlu Sebze Çorbası
Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Evde varsa 1 çay bardağı kadar doğal etsuyu yada tavuk suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yoksa sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tutam maydanoz/dereotu
- 1 çay kaşığı silme zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı sıcak su
- Damak zevkinize nazaran kendiniz suyu biraz daha arttırabilirsiniz
Acı yağ sosu için;
- 2 yahut 3 yemek kaşığı kadar tereyağ
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı acı yoksa tatlı toz biber
Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulur küp küp doğranır.
- Ağzı kapalı bir tencerede az suda haşlanır. (iyi su kullanalım patatesleri daha sonra suyuyla birlikte öteki tencereye aktaracağız ona nazaran öteki tencere biraz daha büyük olsun. ).
- Soğan sarımsak birlikte rondodan çekilir. Yada minik minik yemeklik doğranır.
- Havuçlar soyulur rendenin küçük tarafıyla rendelenir.
- Maydanoz ve yahut dereotu ince ince kıyılarak hazırlanır.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ soğan sarımsak az sotelenip soğanların azıcık rengi dönünce havuçlar eklenir.
- Havuçların rengi açılıp pistiklerinde patatesler suyuyla bu tencereye aktarılır.
- Etsuyu yahut tavuk suyu ,zerdeçal, tuz, karabiber eklenir.
- Blenderin çubuk ucuyla iri tane kalmayacak kadar çekilir.
- Bu noktada kıvamı koyu sevmeyenler kendi ayarına nazaran yeteri kadar sıcak su ek edebilir.
- Çorbanın kıvamı bebek mamasından az daha sulu olacak biçimde ayarlanır. (süzme mercimek çorbası ayarında olacak).
- Üzerine nane ,ince kıyılmış dereotu ve yahut maydanoz eklenip karıştırılır.
- Arzu eden taze otları servis sırasında da ekleyebilir.
- Acı sos istemeyenler öteki bir tavada sade tereyağ yakıp direk tencereye ek edebilir.
- Acı sos yapacak olanlar tereyağını bir tavada az eritip içine toz biber ve pul biber ekleyip yağı azıcık kızdırıyoruz.
- Sofrada kaselerin üzerine ekleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Havuçlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









